nlc.hu
Életmód

38 év után derült ki, hogy ártatlanul ült börtönben

38 év után derült ki, hogy ártatlanul ült börtönben

A férfira 1988-ban szabtak ki életfogytiglani börtönbüntetést egy harmincéves nő öt évvel korábbi elrablása, megerőszakolása és meggyilkolása miatt.

Szabadon engedtek egy kaliforniai börtönből egy gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt férfit, akiről 38 év után kiderült, hogy ártatlan az ügyben.

Börtönben ártatlanul

(Fotó: Getty Images/Piyamas Dulmunsumphun / EyeEm)

A 69 éves Maurice Hastings pénteki Los Angeles-i sajtótájékoztatóján azt mondta, nem lett megkeseredett ember, előre néz, élvezni akarja az életet. George Gascón kerületi ügyész elmondta, végül DNS-vizsgálattal tisztázták Hastings ügyét, amelyben korábban “szörnyen igazságtalanul” jártak el.

Hastings már 2000-ben DNS-vizsgálatot követelt. A minták alapján most egy adatbank segítségével sikerült felderíteni azt is, hogy a gyilkosságot feltehetően egy másik, emberrablásokért és nemi erőszakért elítélt férfi követhette el, aki viszont 2020-ban meghalt – írja a hvg.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top