nlc.hu
Életmód

A Viktória-tóba zuhant egy utasszállító repülőgép

A Viktória-tóba zuhant egy utasszállító repülőgép – videó

A gép közel a repülőtérhez csapódott bele a vízbe.

A rossz időjárás miatt a tanzániai Viktória-tóba zuhant egy utasszállító repülőgép vasárnap nem sokkal a leszállás előtt az északnyugati Bukoba városában, írja az MTI.

A Precision Air légitársaság ATR 42 típusú repülőgépe, amely a kelet-afrikai ország gazdasági fővárosából, Dar es Salaamból a tóparti Bukoba városba tartott, a repülőtértől mintegy 100 méterre csapódott a vízbe.

Hivatalosan egyelőre nem közölték, hogy hány utas tartózkodott a gép fedélzetén. A helyi média arról számolt be, hogy a kelet-afrikai ország gazdasági fővárosából, Dar es Salaamból a tóparti Bukoba városba tartó járaton mintegy 49 ember tartózkodott.

A Precision Air repülőgépe

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Wikimedia Commons/Hansueli Krapf)

A Precision Air, amely az ország legnagyobb magán légitársasága, rövid közleményt adott ki, amelyben megerősítette a balesetet. “A mentőcsapatot a helyszínre küldték” – számolt be a légitársaság. 

A hatóságok közlése szerint a repülőgépen utazó 43 ember közül 26-ot sikerült kimenteni, és folytatják az erőfeszítéseket a félig elmerült géptestben rekedt többi utas életének megmentésére is. A már kimentett emberek kórházba szállították.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top