nlc.hu
Életmód

Fűnyírót vontató autó

Kocsi húzta a fűnyírót Nádasdladányon, már nem fért be az autóba – videón a megdöbbentő jelenet

Horrorvontatmányról készült felvétel. Csak a véletlennek köszönhető, hogy nem szabadult el a fűnyíró.
fűnyíró

Kötélre kötve húzott egy fűnyírót az autója után egy férfi a Fejér megyei Nádasdladányon, így szállította – ezt egy másik autó fedélzeti kamerája vette fel. A videón jól látszik, hogy a sofőr lassan ment, és villogott a vészjelző, de a fűnyíró így is össze-vissza sodródott az úton. Ha elszabadul, hatalmas balesetet okozhatott volna. A fűnyíró valószínűleg nem fért be az autóba, ezért kötözhette az autó után a sofőr.

A Tényeknek nyilatkozó közlekedési szakértő szerint ez nemcsak tilos, hanem rendkívül életveszélyes is. “Ez az eszköz közúti közlekedésre nem alkalmas, tehát mögé van kötve, kicsik a kerekei, nem arra van kitalálva, hogy az autó húzza. Bármelyik pillanatban elakadhat valamilyen kátyúban, elszakadhat a kötél, és ezáltal elszabadul a közúton ez a fűnyíró. Akár a szemben szabályosan közlekedők elé is csapódhat” – hangsúlyozta Csörgő László, vezetéstechnikai szakoktató.

Ráadásul az ilyen szabálytalan szállításért komoly büntetést is kaphat a felelőtlen autós. Akár 150 ezer forintos pénzbírságot is kiszabhatnak rá. Borbély Zoltán ügyvéd elmondása szerint ugyanis a fűnyíró nem minősül járműnek, tehát nem vonatkozhatnak rá a járművontatás szabályai, ezért a sofőr a teherszállítás szabályait szegte meg, amelynek értelmében egyrészt a jármű belsejében kell szállítani, másrészt legfeljebb 1 méterre lóghat ki.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top