nlc.hu
Életmód

Meghalt egy magyar versenyző a Budapest-Bamako Rallyn

Tragédia a Budapest-Bamako Rallyn: meghalt egy magyar versenyző

Pétery Szabolcs a célba érkezés után kapott szívinfarktust, az életét már nem tudták megmenteni.

Meghalt egy ötvennégy éves magyar versenyző a Budapest–Bamako Rallyn – számolt be az rtl.hu. A lap információi szerint a férfit nem csak családja, hanem az egész rallys közösség gyászolja, ugyanis 2007 óta minden évben részt vett a versenyen, az elmúlt években pedig szervezőként is tevékenykedett.

Pétery Szabolcs a rally ikonikus figurája volt, ő volt például az, aki versenyzőtársával egy csuklós Ikarus busszal szelte át a sivatagot. A férfit a halál is a versenyen érte: a befutókat felügyelte a célban Sierra Leonéban, amikor rosszul lett. A helyszínen tartózkodó mentősök azonnal kórházba szállították, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét.

A barátai és szervezőtársai szerint Szabolcs szenvedélyesen szerette a rallyt és Afrikát is, így valahogy sorsszerű, hogy ott ért véget az élete is.

A Budapest–Bamako Rally egy évente megrendezésre kerülő autós verseny, aminek során a résztvevők Magyarországról indulva tíz országon át és több ezer kilométert haladva jutnak el az afrikai Sierra Lionéba.

(Kiemelt kép: Eric Lafforgue/Art in All of Us/Corbis via Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top