nlc.hu
Életmód

Önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre a magyar kormány

Gulyás Gergely bejelentette, önálló energiaügyi minisztériumot hoznak létre

Palkovics László lemondását elfogadta a kormányfő.

Önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött a kormány , jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a Karmelita kolostorban.

Az új minisztérium létrehozását azzal indokolta: a háború és a szankciós energiaárak miatt Magyarországon és Európában is a legfontosabb az energiabiztonság és az energiaárak kérdése. A kormány ezért strukturális változtatást hajt végre, önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre. Az új minisztérium az energiapolitika egységes irányításáért felel, és az Energiahivatal hatásköreinek többségét is átveszi.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A miniszterelnök az energetikai minisztérium vezetőjének Lantos Csabát kérte fel , aki december 1-jétől tölti be posztját.

Gulyás Gergely közölte azt is, hogy Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondását elfogadta a kormányfő. Távozásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a gazdasági, az építésügyi és beruházási és a kulturális és innovációs tárca veszi át.

(via MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top