nlc.hu
Életmód

Első havazás 2022

Már ezen a héten megérkezhet a havazás

Nemcsak azt közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat, hogy mikor, hanem azt is, hogy hol számíthatunk az idei első havazásra Magyarországon.

Facebook-oldalán adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat, hogy már pénteken megérkezhet az első havazás.

Az előrejelzés szerint a havazásra az Északi-középhegység területén lehet számítani, de a télies időjárás az egész országban érezhető lesz: „Csütörtökön és pénteken északi, északkeleti széllel további néhány fokkal hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, emellett pénteken mediterrán ciklon is kialakul Magyarországtól délnyugatra” – áll a közleményben.

Hóesés

Péntekre várható az első havazás

Az OMSZ szakemberei szerint emiatt az északkeleti megyékben kedvezővé válnak a feltételek ahhoz, hogy az érkező csapadék halmazállapota elsősorban az Északi-középhegység területének egy részén, továbbá esetleg az Észak-Alföldön is átváltson átmeneti jelleggel havas esőre vagy hóra, vagyis ezekben az országrészekben a legvalószínűbb a pénteki havazás.

Az előrejelzés szerint pénteken nyugat, délnyugat felől inkább esőre lehet számítani, de Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint a hegyekben az eső mellett havas eső, sőt hó is előfordulhat. „A hegyek mellett inkább csak a legészakabbi tájakon van esély néhány centiméteres hórétegre, de az sem marad meg” – tették hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat dolgozói.

(Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top