nlc.hu
Életmód

Közel 10 év börtönt kapott a gyerekeket szexre kényszerítő gyermekfelügyelő

Jogerős: közel tíz év börtönt kapott a debreceni gyermekfelügyelő, aki sérült gyerekeket kényszerített szexre

10 évre eltiltották a közügyektől és 9 év 6 hónap fegyházra ítélték azt a debreceni gyermekfelügyelőt, aki a rá bízott fiúkat kényszerítette szexre.

2015 és 2017 között a debreceni kollégiumban gyermekfelügyelőként dolgozó T.Gy. a munkaköre és a feladata ellátása közben szexuálisan zaklatta a rábízott tanulókat. A 24.hu értesülései szerint a kollégiumi zaklató tizenegy fiú sérelmére követett el bűncselekményt, a két legfiatalabb áldozata mindössze hét és kilencéves volt az erőszak idején.

Szomorú kisfiú

A legfiatalabb áldozata hétéves volt (fotó: Getty Images)

Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője szerint a férfi leghamarabb a büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható szabadlábra. Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék folytatólagosan elkövetett, 12. életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette, háromrendbeli. szexuális erőszak bűntette, kétrendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntette és ötrendbeli szexuális visszaélés bűntette továbbá gyermekpornográfia bűntette és kilencrendbeli kiskorú veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, aki el sem ment a mai másodfokú tárgyalásra. A bíróság eltiltotta minden olyan tevékenységtől, melynek gyakorlása közben 18 év alatti gyermekkel foglalkozhatna. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a védő enyhítésért fellebbezett, de a táblabíróság eredeti formájában hagyta helyben az ítéletet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top