nlc.hu
Életmód

Ilyen az élet mellek nélkül nőként

“Eltávolíttattam a mellem és nem akarok újat csináltatni” – egy masztektómián átesett nő vallomása

Marisa a melleltávolítás és az alopecia ellenére is sugárzik a boldogságtól.
Lövedékmelltartó

A nő, aki alopecia miatt elvesztette a haját, majd kettős masztektómián esett át, azt mondja, hogy a tetoválások segítettek abban, hogy visszavegye az irányítást, és olyan testet hozzon létre, amelyet “leginkább magáénak érez” – írta meg a Daily Mail.

A michigani Bay City városban élő Marisánál kilencéves korában diagnosztizálták az alopeciát – egy hajhullást okozó betegséget – ami miatt éveken át próbálta elrejteni kopasz foltjait. Végül 19 évesen leborotválta a haját. Néhány évvel később úgy döntött, hogy genetikai vizsgálatnak veti alá magát, mivel a családjában többször is előfordult mellrákos megbetegedés.

Miután Marisa megtudta, hogy nála is magas a kockázat, kettős masztektómián esett át, de helyreállító műtét helyett tetoválások mellett döntött. A fotósként dolgozó nő a közösségi médiában osztotta meg a történetét azzal a céllal, hogy inspirálja az övéhez hasonló helyzetben lévő nőket.

“Azt szeretném, hogy emberek tudják: nincsenek egyedül a nehézségekkel. Csak meg kell találnod azt a közösséget, ami átölel és amiben igazán önmagad lehetsz” – mondta a 41 éves kisgyermekes édesanya.

Marisa fiatalabb éveiben hiába próbált megbékélni az alopeciával, úgy érezte, hogy az irányítja az életét, ahogy azonban idősebb lett, megtanulta elfogadni önmagát. Ma már nem a másoktól kapott megerősítésből táplálkozik, hanem saját magából – mesélte.

A nő gyermekkorától kezdve orvostól orvoshoz járt a betegségével, ám sem az erős gyógyszerek, sem a samponok nem segítettek, ami negatívan hatott ki a mentális egészségére is. 

“Egyszer egy bőrgyógyász azt mondta, hogy az én hibám, hogy beteg vagyok. Ez egy olyan mély sebet ejtett rajtam, amit évekig hordoztam” – tette hozzá.

Marisa újabb műtét előtt áll, ami során el fogják távolítani mindkét petevezetékét, hogy ne essen többé teherbe. 

“Bár nem akarom tovább örökíteni a génjeimet, büszke vagyok a testemre és arra, hogy mi mindent kibírt” – összegezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top