nlc.hu
Életmód

Nem akart inni a kollégáival, ezért kirúgtak egy férfit a munkahelyéről

Nem akart inni a kollégáival, kirúgták a munkahelyéről

Bíróság döntött arról, kinek volt igaza.

Miután elbocsátották arra hivatkozva, hogy nem elég jó társaság, egy férfi beperelte korábbi munkahelyét. A bírósági dokumentumok szerint a Cubik Partners egykori vezető tanácsadója rendszeresen visszautasította a kollégáit, amikor elhívták munka után inni vagy céges rendezvényekre invitálták, mert szerinte nem viselkedtek megfelelően, túl sok alkoholt fogyasztottak és szexuális kalandokba bocsátkoztak. Ügyvédjeivel arra hivatkozott, hogy mindez nem arról szólt, hogy jó munkahelyi légkört teremtsenek, az emberek megalázóan és erőszakosan viselkedtek.

Társaság sörözik

Képünk csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

Egykori cégének jogi képviselői szerint viszont vele volt a baj, nem voltak számára fontosak a vállalat értékei, többször is nem megfelelő hangnemben beszélt az alkalmazottjaival, nem tűrte, ha ellentmondanak neki és nem fogadta jól a visszajelzéseket. A bíró mindenesetre neki adott igazat, és több mint egymillió forintnak megfelelő kártérítést ítélt meg neki, illetve egy komolyabb követelésről majd a későbbiekben döntenek.

„Nem hibáztatható azért, mert nem tudta magáévá tenni a vállalat értékeit, amihez hozzátartozott az is, hogy a szemináriumokon és a hétvégi bulikon túl sok alkohol állt rendelkezésre” – indokolta meg a bíró, miért gondolta úgy, hogy a férfit jogtalanul rúgták ki. 

(via LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top