nlc.hu
Életmód

Megszűnik a kormányzati koronavírus-honlap

Búcsúzik a kormányzati koronavírus-honlap

Január 1-jétől hiába keresed majd a koronavirus.gov.hu oldalt.
koronavirus es a covid elleni vedooltas

„A járvány tartósan kedvező lefolyására tekintettel, a járvány intenzív szakaszára létrehozott koronavirus.gov.hu honlap január 1-jétől megszűnik” – olvasható a kormányzati honlapon, ami 2020. március 1-én kezdte meg működését.

Ahogy a 444.hu írja, fennállása alatt lényegében egyetlen pillanatig sem felelt meg annak a célnak, amire létrehozták: a megfelelő tájékoztatásnak. Az itt található, amúgy nem túl sok adatot meg sem próbálták értelmezhetővé tenni, lényegében mindent megtettek, hogy ne legyen követhető a járvány alakulása Magyarországon. 

Több esetben előfordult, hogy a kevés adat között téveseket adtak meg, felcseréltek 5-öst 9-esre, vagy a 43-at 34-re, de arra is volt példa, hogy az új fertőzöttek száma meghaladta a teszteltekét.

Hogy mennyien fertőzöttek jelenleg, azt már nem adják vissza a számok, hiszen sokan nem is végeznek Covid-tesztet, vagy ha igen, akkor sem jelentik le magukat, ha az pozitív eredményt mutat.

A lényeg, hogy a koronavírus már nem fenyeget az egészségügy túlterhelésével, így a kormányzati oldal működtetése is okafogyottá vált, az adatokat a jövőben az MTI-vel közlik majd.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top