nlc.hu
Életmód

Befagyott Niagara

Lenyűgöző látványt nyújt a befagyott Niagara-vízesés

Mint Hókirálynő birodalma, úgy néz ki most a Niagara.

Légi felvételek készültek a New York állambeli befagyott Niagara-vízesésről. Az elmúlt évtizedek legsúlyosabb viharában mintegy 50 ember halt meg.

A hólepte Niagara-vízesés lenyűgözően fest befagyva, miután minden idők egyik legpusztítóbb vihara lecsapott Buffalóra, és több tucat ember életét vesztette.

befagyott Niagara

New York, United States, December 27, 2022. Fatih Aktas / Anadolu Agency (Fotó: Fatih Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

A katasztrofális vihar utóhatásait légi felvételek rögzítették. A hatalmas vihar főként New York államon söpört végig a karácsonyi hétvégén, és az elmúlt 50 év leghalálosabb viharává vált. Keddig körülbelül 50 ember halt meg. „Sajnos a rendőrség arra számít, hogy ez a szám növekedni fog” – írta a Twitteren Byron Brown, Buffalo polgármestere.

befagyott Niagara

Feltűnik a szivárvány (Fotó: Fatih Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

New York állam nyugati részén a rendkívüli havazást az úgynevezett tó-hatás okozza, amelynek lényege, hogy a közeli Nagy-tavak feletti páratömeg a szárazföld fölé sodródik és ott a hidegben hó formájában csapódik ki. 

A még több elképesztő fotó a DailyMail oldalán tekinthető meg.

befagyott Niagara

Az évszázad legpusztítóbb vihara volt az USA-ban (Fotó: AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top