nlc.hu
Életmód

Néhány vállalat eltörölné a home-office-t, az alkalmazottak nem hagyják

Egyes vállalatok kirúgással fenyegetik azokat, akik elutasítják a régi rendet, amit átírt a koronavírus-járvány

Egyes vállalatok odáig mennek a kényszerítésbe, hogy elbocsájtással fenyegetőznek, miközben a home-office már egy ideje az életünk része.

A koronavírus-járvány óta nagy változások álltak be, ami a bejárást illet, de pár munkaadó váltig ragaszkodik ahhoz, hogy az alkalmazottak személyes tiszteletüket tegyék a munkahelyükön. Néhány vállalat véget vetne véget az otthoni munkavégzésnek, ezt viszont a dolgozók nem hajlandók elfogadni – írta a The Wall Street Journal nyomán a Vg.

egy nő otthonról dolgozik

Fotó: Getty Images

A lap azt írja, hogy a Vanguard befektetési óriás és a Paycom szoftverfejlesztő az elmúlt hetekben utasításba adták alkalmazottainak, hogy álljanak át a hibrid munkavállalásra, és 2023-ban töltsenek egyre több időt az irodában.

Egyes főnökök azzal fenyegetőznek, hogy megválnak azoktól, akik nem tesznek eleget a kérésüknek.

Az alkalmazottak nyilvánosan támadták meg a régi-új irányelveket. Az otthon maradás pártolói szerint az irodai munka nem produktív, a cégek által nyújtott körülmények nem megfelelők, az ingázás pedig időigényes, megterhelő és felesleges. 

Mindenesetre a vállalatok vezetőinek nehéz dolguk lesz, ha mindenkit vissza akarnak parancsolni a régi rendszerbe, hiszen a távmunka gyakorlatilag alapvető részét képezi sok ember életének, és jogos az érvelés, hogy annak hirtelen eltörlése olyan, mintha a jogaikat vagy a fizetésük egy részét vennék el.

Sokan köszönik, jól dolgoznak home-office-ban

Egy 2021-es felmérés szerint a koronavírus-járvány alatt legalább heti egy napot otthonról dolgozók 96 százaléka szívesen folytatná ezt a gyakorlatot a járvány után is. Az ezerfős, reprezentatív mintán végzett felmérés szerint a teljes- vagy részmunkaidős munkavállalók 37 százalékának volt lehetősége az otthoni munkavégzésre január végén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top