Életmód

Egy hullám tetején állt le egy brazil szörfös szíve

Egy emberként gyászolja a szörfvilág Marcio Freire-t.
Marcio Freire brazil szörfös

Épp a portugáliai Nazaréban, az óriáshullám-rajongók paradicsomában hódolt szenvedélyének a brazil szörfös, Marcio Freire, amikor felbukott egy hatalmas hullámon. Az esést követően a szíve és a légzése is leállt, az életéért folytatott küzdelem sajnos hiábavalónak bizonyult.

A hatalmas törőhullámairól ismert Praia do Norte strandon szörfözött a 47 éves férfi, akit tapasztalt szörfösnek és az óriáshullámok specialistájának tartottak. A brazil hullámlovag még egy szörfözésről szóló dokumentumfilmben is szerepelt.

A szerencsétlenül járt szörfös az úgynevezett tow-in technikát gyakorolta, amelynek során egy jármű (jetski vagy akár helikopter) segítségével jut fel az emberi erővel elérhetetlen hullámok tetejére.

A Lisszabontól száz kilométerre északra fekvő Nazaréban rendezik minden évben a világ egyik leginkább várt szörfeseményét, ahol a legjobb hullámlovasok csapnak össze egymással. Itt állította fel világrekordját Sebastian Steudtner német szörfös, aki meglovagolt egy 26,21 méteres óriáshullámot.

Forrás: MTI/nlc, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top