nlc.hu
Életmód
A telefonja miatt menekült meg egy elrabolt nő

A telefonját bemérve mentettek meg egy elrabolt nőt Romániában

Újabb példa arra, hogy az okostelefon életet menthet.
Okostelefont nyomogat egy tinilány

Az áldozat mobiltelefonját bemérve sikerült a román hatóságoknak megtalálniuk és még idejében kimenteniük egy elrabolt nőt, akit bántalmazója egy autó csomagtartójába zárt, majd elvitte egy elhagyott telekre, ahol rágyújtotta a járművet – közölte hétfőn a bukaresti rendőr-főkapitányság a Blikk értesülései szerint.

A közleményben az állt, hogy rendőrséget hétfőn hajnali 4 óra 40 perckor riasztották, hogy Bukarest harmadik kerületének egyik szállodájánál egy nő segítséget kért azt állítva, hogy egy szóváltás után a partnere bántalmazta, autójának csomagtartójába zárta, majd ismeretlen irányba elhajtott vele.

A speciális távközlési szolgálat (STS) által rendelkezésükre bocsátott GPS-koordináták segítségével a rendőrök tíz percen belül azonosították a járművet, aminek a belseje égni kezdett. A hatóság embereinek a tüzet sikerült poroltóval megfékezniük, az áldozatot pedig sérülés nélkül kimenekítették. Nem sokkal később az autó tulajdonosát is megtalálták, aki alkohol és kábítószerek hatása alatt állt.

A STS később kiadott közleményében rámutatott, hogy a mozgásban lévő autó csomagtartójából segítséget kérő nő helyzetének folyamatos nyomon követését és megmentését egy, a szolgálat által 2018-ban kifejlesztett mobilalkalmazás tette lehetővé, amelyet nem szükséges előre telepíteni, hanem a segélyhívás alkalmával az áldozat a neki küldött linkre kattintva aktiválja. Az alkalmazás működtetéséhez azonban a telefonnak rendelkeznie kell internetkapcsolattal és GPS-modullal.

2020 nyarán egy lezárt kamionból menekített ki a román rendőség két, fuldokló afgán illegális bevándorlót, akik a 112-es segélyhívón angolul kértek segítséget, arra panaszkodva, hogy be vannak zárva egy járműbe, nem tudják, hogy hol vannak, de nem jutnak levegőhöz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top