A 40 éves Király Linda ragyogó átalakulása

nlc | 2023. Február 28.
Király Lindát szinte még kislányként ismertük meg. A most 40 éves énekesnő azóta nagy ívet futott be, és számtalanszor bebizonyította, hogy szerethető és tehetséges művész.

Ha van valami, amit mindenki tud Király Lindáról, az az, hogy Amerikában született, a családja csak 1999-ben költözött haza. Ahogy azt is, hogy hihetetlenül tehetséges énekesnő: már kislánykorában felfigyeltek rá, nyolcévesen iskolai darabokban énekelt, tiniként pedig hangversenyeken és tv-műsorokban is fellépett. Az amerikai gyerekkor egészen sok nyomot hagyott, az egyik ilyen, hogy vidám és nyitott személyiség. Az ominózus Himnusz-éneklés miatt, igazságtalanul megbélyegezték a szinte még kislány Lindát. 19 éves volt akkor, és mint elmesélte, belebetegedett abba, hogy belegabalyodott a szövegbe: „úgy éreztem, hogy egy egész országnak csalódást okoztam”. Ezt az Ázsia Expresszben mesélte el, ahol tesójával, Király Viktorral szerepeltek, az énekes pedig azonnal nővére védelmére kelt: „A mai napig érzem, hogy zavar ez a téma. Legyél erős és szeresd magad. Megtettél mindent, már bűnhődtél 20 éven keresztül, elég!”

Viktor és Linda kapcsolata az évek során gyakran került reflektorfénybe, és időről időre megmelengették a szívünket azzal, milyen szuper jó testvérek. Miután az öccse is belevágott a popszakmába, gyakran lépett fel vele az akkor már sikeres Linda: mert a gyerekkori botlás szerencsére nem határozta meg a karrierjét. Egy rakás menő slágere volt, színházban is bizonyított (az elsők között kapta meg Christine szerepét Az Operaház fantomjában), és számos show-műsorban is felbukkant. Hamarosan pedig egy egész ország beleszeretett, Linda ugyanis megmutatta, hogy a tehetsége mellett a hatalmas szívéért is lehet érte rajongani. A most 40 éves énekesnő nélkül a magyar sztárvilág nem lenne ugyanaz – az alábbi galéria is bizonyíték rá, melyben megnézheted, honnan hová jutott Király Linda.

Király Linda 2000

Király Linda itt valószínűleg alkoholmentes pezsgőt kortyolgat, miután 2000-ben még csak 17 éves volt. (Fotó: x Archívum Story-Best)

Király Linda 2002

2002 az ellentmondások éve volt Linda életében: ekkor énekelte el a Szerelem az utolsó vérig óriási slágerét, és bakizott a Himnusszal. (Fotó: Fábián Olga)

Király Linda 2004

El sem hisszük, milyen kisbaba volt még a Megasztár döntőjében duettező Linda és Gáspár Laci! (Fotó: Nagy Zoltán)

Király Linda 2007

Na jó, újabb sokk: amikor Király Viktor még abszolút ismeretlen volt, és lófarokkal nyomult. De nézd meg, hogy Linda így is milyen büszkén néz a tesójára! (Fotó: Fábián Olga)

Király Linda 2008

Egy évvel később, 2008-ban pedig így reagált, mikor Viktor megnyerte a Megasztárt. (Fotó: Szabó Lilla)

Király Linda 2010

Linda egyedül is sikeres énekesnő... (Fotó: Gálos Mihály Samu)

Király Linda 2012

De győzelme után Viktorral is éveken át tolták a közös koncerteket. (Fotó: press.tv2.hu TV2)

Király Linda 2013

A 2013-as Nagy Duettben Szabó Győzőt segítette. ( Fotó: press.tv2.hu TV2)

király linda 2016 nlc

2016-ban pedig a Sztárban sztár 4. évadában mérette meg magát. Igen, ez Linda, abszolút felismerhetetlenre maszkírozva. (Fotó: Nagy Zoltán)

király linda 2018 nlc

Lindának is köszönhető, hogy Az Operaház Fantomja itthon is hatalmas siker lett. 2018-ban a darab 15. évfordulóját, és 800. előadását ünneplik. (Fotó: Olajos Piroska)

király linda 2022 nlc

Linda manapság továbbra is számos show-műsorban szerepel. A NőComment! egyik állandó tagjaként pedig nemcsak a hangját, de a sziporkázó személyiségét is megmutatta. (Fotó: RTL / Sajtóklub)

Exit mobile version