nlc.hu
Életmód

Négyhónapos kisbaba életéért küzdöttek a mentők

Az autóban lett rosszul egy négyhónapos kisfiú, közösen küzdöttek a szülők és mentők a gyermek életéért

Újraélesztésre volt szükség, a kisbabát kritikus állapotban szállították kórházba.

Autóval utazott 4 hónapos gyermekükkel Nagytarcsa környékén egy házaspár szerda délután, mikor arra lettek figyelmesek, hogy kisfiuk nem mozdul a gyermekülésben. Félreálltak egy benzinkútnál és megpróbálták felébreszteni, a csecsemő azonban nem reagált, így a rémült szülők azonnal mentőt hívtak. A telefonos utasítások alapján megvizsgálták gyermeküket, aki már nem lélegzett.

Az Országos Mentősszolgálat Facebook-posztja szerint a mentésirányító rögtön több egységet, köztük gyermekrohamkocsit is riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a házaspárt. Az édesapa bár borzasztóan megijedt, pontosan követte az életmentő utasításokat. A mentőegységek perceken belül helyszínre értek és közösen küzdöttek tovább a baba életéért.

Gyermekrohamkocsi

Fotó: Országos Mentőszolgálat/Facebook

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, a gyermeket kritikus állapotban szállították kórházba a mentők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top