nlc.hu
Életmód

Covid mellékhatása

Ideiglenesen lebénult a Covidtól a kétgyermekes édesanya

Diána a Covid egyik nem várt mellékhatásával szembesült – újra kellett tanulnia járni.

Pokoli időszakon van túl Pichler Diána. A kétgyermekes édesanya – akiről a Blikk írt – egy évvel ezelőtt kapta el a koronavírust és olyan szövődményekkel szembesült, mint kevesen. A fiatal nő ugyanis egyre rosszabb állapotba került, majd nyaktól lefelé lebénult.

orvos és betege

Diána egy évig járt rehabilitációra. Képünk illusztráció (Fotó: pexels.com)

A veszprémi kórház intenzív osztályára került, ahol már a lélegeztetőgépet is az ágya mellé állították, de Diána nem akart gépre kerülni, attól tartott, akkor számára már nem lesz visszaút. „Azt mondták, ne ijedjek meg, de 50 százalék esélyem van arra, hogy ezt nem élem túl – mesélte a bulvárlapnak Diána. – Nem engedtem, hogy lélegeztetőgépre tegyenek, mivel tudtam, onnan nincs visszatérés.”

Az édesanya hatalmasat küzdött, miközben kiderült, hogy a koronavírus egy autoimmun betegséget hozott elő Diána szervezetében, a Guillan Barré-szindrómát, szervezete gyakorlatilag önmaga ellen fordult.

Meg kellett tanulnia, hogyan tud felállni a kerekesszékből, hogyan tud újra rendesen járni. Egy év elteltével odáig jutott, hogy csak némi kézremegés maradt vissza a betegségéből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top