nlc.hu
Életmód

Fulladásveszély miatt hívott vissza egy édességet a Nébih

Ezzel az édességgel vigyázz, mert fulladást okozhat! Visszahívta a Nébih

A zselés minicsészék alakjuk és állaguk miatt megakadhatnak a torokban.

Fulladásveszély miatt ABC márkajelzésű édességeket hívott vissza a Nébih. A hivatal kéri a vásárlókat, hogy a 260 grammos és az 1000 grammos kiszerelésű termékeket ne fogyasszák el, ugyanis fennáll a fulladás veszélye a zselés minicsésze jellegű édességben nem engedélyezett adalékanyagok (E407 és E410) miatt.

Fulladást okozhat ez az édesség

Fotó: Nébih

  • A Tajvanról származó édességek importőre a Hollandiában található Asia Express Food BV.
  • A termékekről Belgiumból érkezett a bejelentés az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül.
  • A Nébih honlapján ismerteti, hogy a zselés minicsésze olyan édesség, amelyet kisméretű, félmerev műanyagból készült kelyhekbe vagy kapszulákba töltenek, hogy egy falatban lehessen elfogyasztani, a kelyhekre vagy kapszulákra gyakorolt nyomással a szájba juttatva őket. A zselés minicsészék alakjuk és állaguk miatt megakadhatnak a torokban, és elzárva a légutakat, esetlegesen fulladást okozhatnak, ezért az Európai Unióban jogszabály tiltja számos zselésítő anyag, köztük az E407 és az E410 használatát ezekben a termékekben.

Legutóbb a Nébih egy nem engedélyezett növényvédőszer-maradékok – klórpirifosz, karbaril, fenitrotion – miatt az Orient Food Kft. visszahívta a forgalomból az „IDEAL fekete szemes bab 900 gramm” megnevezésű termék több tételét.

egy nő a szájában tart egy cukorkát.

A kép csak illusztráció – Fotó: Getty Images

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top