Világrekord: 71 éve vezet rádióműsort Mary

Á.K. | 2023. Március 18.
Mary McCoy-nál senki sem vezetett tovább rádióműsort a világon. Most már a Guiness Rekordok Könyve is elismeri a teljesítményét.

Mary McCoy 71 éve és 357 napja rádiózott idén február 15-én, és ez a teljesítmény már elég volt ahhoz, hogy övé legyen a rádiózás világrekordja: nála hosszabban még senki sem vezetett rádióműsort. A nő három évvel verte meg a korábbi csúcstartót – írja a UPI.

Mary McCoy a stúdióban (fotó: Guiness Rekordok Könyve)

A texasi McCoy még tizenkét éves korában kezdett rádiózni, de már akkoriban is heti öt napot vállalt.

Felnőttként az volt az álmom, hogy bekerüljek a szórakoztatóiparba. Elkezdtem énekelni tehetségkutatókon, és felkértek egy rádióműsor meghallgatására. Tetszett nekik, amit hallottak, és 1951. április 20-án kezdtem el dolgozni a KMCO Rádióban, egy 15 perces énekműsor keretében.

A most 85 éves műsorvezetőnek még ma is akad műsora: heti hat alkalommal, napi két órában vezet klasszikus country zenékben utazó show-t a KVST K-Star Country rádióállomáson. McCoynak fiatalon a rádiózás mellett rövid zenei karrier is megadatott, melynek csúcspontján pár dal erejéig magával Elvis Presleyvel osztozhatott a színpadon még 1955-ben.

Exit mobile version