nlc.hu
Életmód

Felmondott az irodában, most DJ-ként dolgozik

Otthagyta az irodai munkáját 46 évesen, és DJ-nek állt

Miután rájött, hogy a '90-es években volt a legboldogabb, felmondott és az irodai környezetet egy egész más jellegű karrierre cserélte.

Öt éven át bírta íróasztal mögött a szülés után újra munkába álló Caroline Kelf. Tudta, hogy valami más, valami jobb vár rá, ezért 2018-ban otthagyta a személyi asszisztensi állását. Caroline tudta, hogy a jóléti iparban szeretne érvényesülni, ezért több pozícióban kipróbálta magát, mielőtt kokettálni kezdett a DJ-zéssel. Ami pedig szerelem volt első pörgetésre.

„Imádtam minden pillanatát attól fogva, hogy lenyomtam a lejátszás gombot” – mesélte a nő a Machester Evening Newsnak. „Mintha visszatért volna belém az energia, amit a húszas éveimben éreztem. Azt hittem, ez elveszett belőlem, amikor anya lettem” – tette hozzá. Elmondta, hogy azt a tanácsot követte, miszerint akkor fogja megtalálni a hivatását, ha visszagondol arra az időre, amikor a legboldogabb volt. „Nekem ez akkor volt, amikor a ’90-es és 2000-es években klubokba jártam.” Ez volt az a pont, amikor Caroline elhatározta, hogy DJ lesz.

De nem csak magában hozta meg ezt a döntést: egyenesen világgá kürtölte. Létrehozta DJ Flourish Facebook oldalát még a pandémia előtt, és elsöprően pozitív reakciók érkeztek hozzá. Nem kapott egyetlen trollkodó kommentet, pedig biztos volt benne, hogy sokan azt gondolják, „Az igen, kemény életközépi válsága van!”. Caroline azt mondja, nem tudja, hogy az emberek elhitték-e, hogy kitart a választott munkája mellett, ennek ellenére lelkesen támogatták őt.

Caroline Kelf

Fotó: Facebook/DJ Flourish

A karantén alatt Caroline hetente tartott online rave partikat, melyben a mindfulnesst és a közösségi szellemet keverte, ezzel egy olyan biztonságos teret teremtve a nőknek, ahol lazulhatnak és jól érezhetik magukat. Ezek a „self-love rave”-eknek keresztelt bulik egyre népszerűbbé váltak. Olyannyira, hogy Caroline végül már naponta tartotta őket, és lassan fizettek is érte neki.

Mikor véget értek a lezárások, a nő egy alkoholmentes rave partit rendezett, az esemény pedig hatalmas siker volt. „Fejlődött az egész koncepció, ami mostanra gyakorlatilag józan bulikká alakult, ahol egy nőkkel teli teremben engedheti kik ki magukból a nők a fáradt gőzt. Nincs ítélkezés, nincsenek elvárások. Csak elfogadás és bátorítás arra, hogy merj önmagad lenni” – magyarázta Caroline.

A DJ karrierje már olyannyira beindult, hogy a következő, októberben rendezett eseményére várhatóan legalább 500-an mennek majd el. De fog zenélni a Womanifest és a Happy Place fesztiválokon is. „Elégedett vagyok, úgy érzem, megtaláltam a helyem. Végre azt csinálom, amiért születtem. Újra embernek érzem magam. Újra Caroline vagyok” – mondta.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top