nlc.hu
Életmód

Hétvégén eső, jövő héten sarkvidéki hideg érkezik

Hétvégén eső vár ránk, a jövő hét elején sarkvidéki hideg érkezhet

Élvezzük ki a tavaszt, mert már nem sokáig tart: a jövő hét elején egy kicsit újra megízlelhetjük a telet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint a pénteki felhős, de azért még kellemesen tavaszias időt szombatra barátságtalanabb, esősebb idő válthatja fel, a hőmérséklet visszaesik, és a délutáni órákban is maximum 13-18 fok körül alakul. A vasárnap is sűrű felhőkkel indul, délutánra 14-19 fok várható, és a nap második felében némi esővel is számolhatunk – írja a 444.

fagy

Fagyos idő érkezik (fotó: Pixabay)

Ez azonban még mindig kellemesnek mondható a jövő hét eleji időjáráshoz képest: keddtől újra visszatérhetnek az éjszakai fagyok, ugyanis sarkvidéki levegő árasztja el a Kárpát-medencét. A vasárnaptól érkező hidegfrontot eső és viharos szél kísérheti. Kedden szerdán akár havazás, havas eső is érkezhet, napközben is tíz fok alatti hőmérséklettel. Ezeken a napokon hajnalban fagypont alatti hidegre számíthatunk, szerdán bizonyos területeken akár mínusz öt foknál is hidegebb lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top