nlc.hu
Életmód

Agyvérzéshez hívták a mentőket, rossz faluba mentek

Mentőket hívtak az agyvérzést kapott nőhöz, de rossz faluba mentek ki

Nagyjából ötven kilométert tévedtek a mentősök, amikor egy agyvérzést kapó nőhöz riasztották őket. Az eset a történtek ellenére szerencsésen végződött, de azért erre a cseh mentősök nem lehetnek büszkék.

Március 16-án a csehországi Lužec községhez riasztották a mentőket Eva hozzátartozói, miután a nő agyvérzés jeleit mutatta: érthetetlenné vált a beszéde, a végtagjai pedig zsibbadni kezdtek. A mentősök nagyjából fél órával később hívták őket, hogy mindjárt a helyszínre érnek, ám kiderült, az Ústí nad Labemi kerület helyett a Karlovy Vary-i kerületben járnak – írja az Újszó.

Mentőautó

Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

Valójában nem a mentőautó vezetője, hanem a diszpécser hibázott, ugyanis a Karlovy Vary-i kerületben szintén van egy Lužec nevű falu, és az szintén rendelkezik egy olyan kastéllyal és házszámmal, amiről a segítségért hívók említést tettek. Amikor telefonon egyeztettek a beteg körül lévőkkel, hogy hol parkoljanak le, akkor vált világossá, hogy valójában ötven kilométerrel arrébb vannak. Végül a központ egy másik mentőalakulatot küldött a helyszínre, akik újabb húsz perc után a helyszínre értek. Szerencsére a késlekedés nem vezetett nagyobb bajhoz, a beteg állapotát stabilizálták, kórházba vitték, és azóta már odahaza lábadozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top