nlc.hu
Életmód

Hajhullása miatt évekig bántalmazták a fiatal fiút

Egy 4 és fél milliós beavatkozás tudott csak segíteni abban, hogy ne piszkálják a suliban

Évekig piszkálták és gúnyolták osztálytársai a fiút, akinek hullott a haja. Társai viselkedése miatt a fiatal srác depresszióval és szorongással küzdött. Az életét egy 10 000 fontos transzplantációval tudta visszaszerezni.

Évekig zaklatták iskolatársai hajhullása miatt, a most 21 éves Alex Woodot. Alex mindössze 16 éves volt, amikor haja hullásnak indult. Kezdetben nem is fordított neki nagy figyelmet, de az osztálytársai állandóan piszkálták és kigúnyolták. Ezután a fiú évekig depresszióval és szorongással küzdött. 

Megoldásként elhatározta, hogy inkább leborotválja, azonban ettől csak még szembetűnőbb lett, mivel a haja csak oldalt nőtt vissza. Alex megpróbált magára koncentrálni és edzőterembe járt, hogy javítsa közérzetét még az egyetem megkezdése előtt, de mindez nagyon nehéz volt, hiszen nap mint nap találkozott osztálytársaival. Érezte, hogy az emberek tekintete mindig a szeme felé irányul, amikor beszélgettek vele, illetve sok elutasítást is kapott. A többiek szemében csak az a srác volt, akinek hullik a haja. 

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Ennek hatására elkezdett játszani a hajátültetés gondolatával. A kutatás során realizálódott benne, hogy 25 éves koráig valószínű, hogy nem kaphat ilyen kezelést. Egyszer majdnem el is ment egy kétes eredetű klinikára, ahol némi készpénz ellenében azonnal megcsinálták volna a beavatkozást, azonban kétségei támadtak. Szülei javaslatára ellátogatott a Harley Street Hair Clinicbe. A klinika egy évig figyelemmel kísérte hajhullását, majd 18 éves korában átesett a beavatkozáson, ami 8-10 000 fontba kerül. Ez nagyjából 4,5 millió forintot jelent. 

A beavatkozás teljesen megváltoztatta Alex életét. Hat hónapon belül már teljesen visszanyerte korábbi kinézetét. Az iskolai bántalmazások nagy hatással voltak az életére, de véleménye szerint sokkal erősebbé is tette. Az egyetemen új barátokat szerzett és már nem szenved depressziótól vagy szorongástól, és még a szerelem is rátalált. 

„A nap végén rajtad múlik, hogy ki akarsz lenni és ki vagy” – mondta. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top