nlc.hu
Életmód

Nyomornegyed lakóiként rajzolta meg az AI a világ leggazdagabb embereit

Így néznének ki a világ leggazdagabb emberei, ha egy szegénynegyedben tengetnék életüket

A mesterséges intelligencia koldust csinált Donald Trumpból, Jeff Bezosból és Elon Muskból is.

A mesterséges intelligenciát rengeteg mindenre fel lehet használni, és sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy a jövőben mi mindenre lesz képes. Egy biztos, egyre ügyesebb és ügyesebb, a  Midjourney nevű mesterséges intelligencia például elég élethű képeket tud gyártani, gondoljunk csak a pufidzsekis Ferenc pápára, de számos érdekes kép, sőt, sorozat készült mostanában.

Az egyik ezek közül az, amit egy indiai művész, Gokul Pillai rajzoltatott meg, és a világ leggazdagabb, legbefolyásosabb embereit ábrázolja koldusszegényként. A mesterséges intelligencia olyan ismert és gazdag férfiak portrérját rajzolta meg mint Donald Trump, Bill Gates, Mukesh Ambani Mark Zuckerberg, Warren Buffett, Jeff Bezos és végül Elon Musk.

A napokban egyébként több techguru, köztük Elon Musk és az Apple egyik alapítója,  Steve Wozniak – is aláírt olyan nyílt levelet, amelyben azt kérik, hogy félévig ne fejlesszenek a Chat GPT-4-nél erősebb rendszereket. 

Donald Trump

Fotó: Chandan Khanna/ AFP

(via Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top