nlc.hu
Életmód

A dalai láma videója

Bocsánatot kért a dalai láma a szégyenletes videója miatt

Előkerült egy videó, amin a dalai láma arra kér egy kisfiút, szopogassa a nyelvét. A tibeti vallási vezető most bocsánatot kért.

Megtörte hallgatását a dalai láma, miután napokkal ezelőtt előkerült egy videó, amin egy kínos helyzetben látható. Még február végén egy indiai alapítvány eseményén járt a láma, amikor színpadra hívta a helyi iskola egyik tanulóját.

A dalai láma Milánóban

A dalai láma azt mondja, csak ugratta a fiút (Fotó: Pier Marco Tacca/Getty Images)

A fiatal fiú a mikrofonhoz lépett, és megkérdezte a dalai lámát: „Megölelhetlek?” A dalai láma intett a fiúnak, hogy jöjjön az emelvényhez és a saját arcára mutatott, mondván: „Először itt”.

A felvételen az látható, hogy a fiú arcon csókolja a 87 éves vallási vezetőt, mielőtt megölelné.

A dalai láma ezt követően azt mondta a fiúnak: „Szerintem itt is”, majd szájon csókolta a gyermeket, és azt mondta a fiúnak: „És szopogasd a nyelvemet”, miközben kinyújtotta a nyelvét.

Az iskolás gyerek egy pillanatra kidugta a nyelvét, mielőtt megpróbált eltávolodni, mire a dalai láma nevetett, és magához húzta a fiút egy újabb ölelésre.

A felvétel hatalmas vihart kavart az interneten, és ezrek szidták a dalai lámát helytelen magatartása miatt. Sok kommentelő nyugtalanítónak, szégyenteljesnek és teljesen őrült dolognak nevezte a láma tettét.

Végül a dalai láma csak hétfőn reagált, a Twitter oldalán közzétett bejegyzése szerint

őszentsége bocsánatot szeretne kérni a fiútól és családjától, valamint sok barátjától szerte a világon, a sérelemért, amit szavai okozhattak.

A közlemény szerint a dalai láma „gyakran ugratja az embereket, akikkel találkozik ártatlan és játékos módon”, és elárulta, hogy ezt „nyilvánosság előtt és kamerák előtt is” tette. „Sajnálja az esetet” – zárul a közlemény. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top