nlc.hu
Életmód

Négy éves kislány szenvedett kutyatámadást

Puszta kézzel küzdött meg a gyerekére támadó harci kutyával a hős anya

A megvadult állat ráadásul a kisgyerek arcát kapta el.
harci kutya

Megvadult amerikai buldogot kellett leszednie a kislányáról egy anyukának az angliai Nuneatonban – számolt be a Mirror.

A 32 éves Amy Hobson gyermekével, Luna-Annal volt látogatóban egy barátjuknál, amikor az eset történt. A nő elmondása szerint a gazdi bezárta a kutyát egy szobába, de az kiszökött. Ez önmagában még nem lett volna baj, ugyanis a nő és a kislánya is ismerték az állatot, de amikor a kislány megpróbálta megsimogatni, az teljesen megvadult.

„A kutya odajött hozzám, úgyhogy megsimogattam, ahogy mindig is szoktam, a lányom, Luna pedig a kutya nevét kiabálta, hogy megsimogathassa, ahogy mindig is szokta” – mesélte Amy, hozzátéve, hogy a következő pillanatban az állat az arcánál fogva elkapta és földre rántotta a gyereket.

„Elkezdtem rúgni és ütni a kutyát, amikor pedig sikerült kiszabadítanom a kislányomat, azonnal felkaptam és hívtam a mentőket” – részletezte.

Mivel nem volt elérhető mentőautó, a diszpécser tanácsára a nő taxival vitte kórházba a kislányt, ahol negyven öltésre volt szükség ahhoz, hogy össze tudják varrni az arcát. Az anyuka szerint Luna végig nagyon bátran és nyugodtan viselkedett, ő volt az, aki pánikba esett és sírt. Szerencsére a gyermek nem szenvedett maradandó sérülést, az orvosok szerint egy éven belül már nyoma sem lesz a támadásnak.

Amy elmondta, hogy ugyanabban az utcában lakik a családjával Camp Hillben, ahol a támadás történt.

A kutyatulajdonosra utalva ezt nyilatkozta: „Már nem vagyunk barátok, mivel a támadás után több mint 24 órán keresztül rejtegette a kutyát a rendőrség elől”.

A rendőrség megerősítette, hogy nyomozás indult, a kutyát pedig elvették a gazdától. Az, hogy mi lesz az állat sorsa, még nem tisztázott: egyes információk szerint el fogják altatni, de más értesülések szerint még vizsgálják az ügy körülményeit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top