nlc.hu
Életmód

Íjjal vadásztak egy 15 éves lányra Ausztráliában

Íjjal vadásztak egy 15 éves lányra az egyik ausztráliai Aldi-ban

Tíz és fél év börtönbüntetést kapott az a férfi, aki szabályosan vadászott egy 15 éves lányra egy Aldi áruházban Ausztráliában.

A támadást egy térfigyelő kamera is felvette.  A felvételen az látszik, hogy az Ipswich Booval nevű külvárosában lévő üzletben egy fiatal férfi egy lányra vadászik, miközben a többi vásárló próbál menekülni.

A lány kétségbeesetten futott az üzletben, miközben segítségéért könyörgött. Az egyik nyíl eltalálta és a felsőtestébe fúródott, miután áthatolt a kezén és a telefontáskán. Körülbelül négy percen keresztül vadászott rá a férfi, mire egy vásárló a lány segítségére sietett. Ekkor Bourke egy kalapáccsal támadott rájuk, de ezután sikerült a támadót két vásárlónak lefognia és feltartóztatnia.

vadász

A kép csak illusztráció. Fotó: Getty Images

Bourke azután vette célba a lányt, hogy az egyik lakótársával folytatott vitát követően öngyilkos akart lenni. Az volt a terve, hogy kiolt emberéletet, és ezzel eléri, hogy a rendőrök kénytelenek legyenek megölni. A 444 azt írja a Guardian nyomán, hogy a fiú végül felfegyverkezve íjjal, öt nyílvesszővel, három kalapáccsal és két késsel, arcán egy maszkkal elindult, hogy keressen valakit, akit megölhet.

Az utcán sétálva kilőtt egy nyilat egy arra kocogó nőre, de nem sikerült eltalálnia. Ezután vette célba a 15 éves lányt.

A pszichiátriai jelentés szerint Bourke primitív és éretlen személyiséggel rendelkezik, enyhe autizmussal és személyiségzavarral diagnosztizálták. Bourke-ot Tom Sullivan bíró tíz és fél év börtönbüntetésre ítélte, aminek 80 százalékát le kell töltenie, mielőtt feltételes szabadlábra helyezhető lenne.

A 28 éves Benjamin Jeremy Bourke szerdán bűnösnek vallotta magát a lány ellen 2020 szeptemberében elkövetett gyilkossági kísérletben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top