nlc.hu
Életmód

Szalmonella gyanús Aldis kolbász

Szalmonellagyanú miatt hívott vissza az Aldi több élelmiszert is

A szalmonellafertőzésnek több jellegzetes tünete is van, mint például a magas láz (enyhébb esetben csak hőemelkedés), a hányinger, a hányás, a vizes hasmenés, a köldök körüli hasi fájdalom, illetve gyengeség, fáradékonyság is felléphet.

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívta a forgalomból a „Csemege páros kolbász, 250 g és Paprikás, csípős páros kolbász, 250 g” termékeket – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel csütörtökön.

Az érintett termékek bármely Aldi üzletbe visszavihetők, a termékek árát blokk nélkül visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján és a boltokban kihelyezett plakátokon tájékoztatta vásárlóit.

termékvisszahívás kolbász

A szóban forgó termékek. Fotó: NÉbih

Az intézkedéssel kapcsolatos további információk elérhetőek a Nébih honlapján a  https://portal.nebih.gov.hu/termekvisszahivas oldalon.

A szalmonellózis szalmonellabaktériumok által okozott megbetegedés, és elkülönítjük a tífuszszerű (typhoid) és nem tífuszszerű (nem typhoid) szalmonellafertőzéseket, előbbit – ahogyan a neve is mutatja a Salmonella typhi okozza, illetve meg kell említeni a paratífuszos megbetegedést okozó Salmonella paratyphi baktériumokat is. A szalmonellafertőzésnek több jellegzetes tünete is van, mint például a magas láz (enyhébb esetben csak hőemelkedés), a hányinger, a hányás, a vizes hasmenés, a köldök körüli hasi fájdalom, illetve gyengeség, a fáradékonyság is felléphet. Ezek a fertőzés után 1-2 nappal jelentkeznek. 

 

 

Aldi logó telefonon

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top