nlc.hu
Életmód

Újabb fejlemények a belgrádi iskolai mészárlás ügyében

Iskolai mészárlás Belgrádban: a kiskorú elkövetőnek halállistája volt

Mivel 14 év alatti az elkövető, nem büntethető.

Ahogy tegnap megírtuk, egy 13 éves diák nyolc iskolatársát mészárolta le tegnap reggel az intézményben, hat diákot és egy tanárt pedig súlyosan megsebesített. A belgrádi Vladislav Ribnikar általános iskolában történt lövöldözésben a kiskorú elkövetőt, aki az intézmény tanulója, az iskola udvarán elfogták. A fiú az apja fegyverével követte el a mészárlást.

Az RTL azt írja, a rendőrség szerint hetek óta készült a mészárlásra, pontos tervet készített az elsődleges célpontokról és a vérengzésről. A mészárlás után saját maga hívta ki a rendőröket.

Egy volt osztálytársnője elmondta, a fiú csendes volt, jó jegyei voltak, de kortársai nem sokat tudtak róla, mert zárkózott volt.

Egyelőre csak találgatják, mi okozhatta a vérengzést. Meg nem erősített információk szerint a tinédzsert zaklathatták az iskolában, egy kórházi jelentés szerint egyszer szájsérüléssel érkezett, de arról azt mondta, színházi próbán szerezte.

Pontos tervei voltak az elkövetőnek arról, melyik osztályban kiket akar megölni, fontossági sorrendet is felállított.

Nem hivatalos információ szerint a fiú lőgyakorlatokra járt az apjával. Az elkövető nem büntethető, nem kerül börtönbe, mert jogilag kiskorúnak minősül.

A felvételen épp kivezetik a fiút az iskolából

A felvételen épp kivezetik a fiút az iskolából (Fotó: RTL)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top