nlc.hu
Életmód

A kereskedők a kötelező akciózásról

Fél évre is bezárhatják azt a boltot, amelyik nem akciózik

A kereskedők szerint még nagyobb drágulást hozhatnak a kötelező akciók, ha a beszállítók nem engednek az élelmiszerárakból.

Akár fél évre is bezárhatják ideiglenesen azt a boltot, amelyik nem tartja be a kötelező akciók előírásait. A 20 termékcsoportot érintő, legalább 10 százalékos akció kötelező az egymilliárd forintnál nagyobb árbevételű boltoknak. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint a kereskedők rosszul, a vásárlók pedig jól járnak majd ezzel.

Nyilván figyelnek majd arra, hogy a vásárlók kényeihez igazodjanak, amikor terméket választanak, és figyelni fognak a versenytársakra is, tehát a rendszer a versenyt még jobban élénkíteni fogja” – nyilatkozta az RTL Híradónak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Egy másik kereskedelmi szövetség szerint, ha a gyártóknak és a beszállítóknak nem kell részt vállalniuk a terhekből, akkor ez nem így lesz. “Ha megint csak a kiskereskedelem kénytelen csökkenteni az árrését, akkor sajnos olyan termékeket fogunk választani, ami nekünk a legkevésbé fog fájni” – mondta Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Azaz olyanokat, amikből amúgy is kevés fogy, így szerintük a rendelkezés nem fogja elérni a célját: az inflációcsökkentést.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top