nlc.hu
Életmód

Egyedül kellett lemásznia a repülőről egy mozgássérült férfinek

Egyedül kellett lekúsznia a Ryanair gépéről egy mozgássérült férfinek, mert nem értek oda a segítők

Állítása szerint a légiutas kísérők javasolták ezt a „megoldást" - a légitársaság tagadja, hogy ez történt volna.

Egyedül kellett lemásznia a Ryanair Svédországba tartó járatáról egy kerekesszékes férfinek, miután a reptéri segítők nem értek oda időben – számolt be a BBC.

Az írországi Wicklowból származó Adrian Keogh-nak azt mondták, hogy a segítségnyújtás egy órát vesz igénybe, miután szombaton leszállt a járata a svédországi Landvetter repülőtéren. A férfinek mosdóba kellett mennie, így némi várakozás után jelezte, hogy addig nem fogja kibírni, ekkor tanácsolta azt neki a gép személyzete, hogy másszon le.

Keogh 2015-ben gerincsérülést szenvedett egy balesetben, azóta mozgássérült. A bátyjával utazott Svédországba, aki felajánlotta, hogy megpróbálja ölben levinni, ám a lépcsők meredeksége miatt végül elvetették ezt az ötletet.

„Meredek, hullámos felületű acéllépcsők voltak. Ha elesik, mindketten megsérülünk, így végül nem maradt más megoldás, minthogy lemásszak” – nyilatkozta a férfi.

„Nem ez az első eset, hogy a repülőn ragadtam, miután mindenki más leszállt” – tette hozzá. „Teljesen elfogadhatatlan – én csak annyit kérek, hogy méltósággal utazhassak.”

A Landvetter repülőtér szóvivője bocsánatot kért és arról beszélt, hogy aznap több olyan „előre nem látható” esemény is történt a reptéren, ami lelassította a segítségnyújtást.

Keogh esete egyáltalán nem példátlan: gyakran előfordul a mozgássérültekkel, hogy sokáig kell várakozniuk a gépben landolás után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top