nlc.hu
Életmód

Kiszivároghatott a 2023-as történelemérettségi feladatlapja

Kiszivároghatott a mai középszintű történelemérettségi feladatlapja – frissítve

A mai napon a történelemérettségin van a sor, azonban tegnap este kiszivároghatott a középszintű feladatlap egy hetvenezres Facebook-csoportban.

A mai napon a történelemmel folytatódik az érettségi, azonban lehetséges, hogy a teszt megírása előtt kiszivárgott a középszintű feladatlap. Tegnap este fél kilenc körül egy képernyőfotó látott napvilágot egy Facebook-csoportban, aminek körülbelül hetvenezer tagja van – írja az Eduline

A két tanuló segíti egymást a teszt megírása közben

A két tanuló segíti egymást a teszt megírása közben (Fotó: Getty Images)

A csoportban többnyire a diákok szokták megosztani egymással az érettségin szerzett tapasztalataikat és aggodalmaikat. A képernyőfotón látható volt egy feladatlap, amin a középszintű történelemérettségi két hosszú és két rövid esszéjénék témája szerepelt. A vizsgalapon többek között a dátum is szerepelt, azaz május 10. 

Egy órával később a közzétett fotó eltűnt a csoportból. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a közzétett fotó hiteles-e, azonban többen is felhívták rá a figyelmet, hogy a lapon ugyanaz a sorszám szerepelt, mint ami a hétfői magyarérettségi feladatlapján is. 

Hasonló eset történt 2019-ben is, amikor szintén a történelemérettségi esszéfeladatai szivárogtak ki. Ekkor az ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést is tettek. 

Frissítés: Hamisak voltak a tegnap este terjengő esszétémák. Az Oktatási Hivatal cáfolja, hogy kiszivárgott volna feladatlap. 

Tájékoztatjuk, hogy a rendelkezésre álló információk alapján az értesülés nem valós 

– írták

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top