nlc.hu
Életmód

Előtte-utána fotók a kemoterápián átesett 4 éves lányról

Két fotóval mutatta meg az édesapa, mit csinált kétheti kemoterápia a kislányával

A négyéves Poppy Dixon leukémiával küzd, és egy év alatt már a második nagy küzdelmét vívja a betegséggel.
Poppy Dixon

2020 júniusában a kislánynál akut limfoblasztos leukémiát diagnosztizáltak. Az első kezelése még szeptemberben befejeződött, ám a múlt hónapban az orvosok már a rák egy ritkább és nehezebben kezelhető formáját vették észre a gyereknél. A lányt azután vitték ismét a Royal Cornwall Kórházba, miután szokatlan zúzódásokat vettek észre a lábán – írja a Sun.

Azóta már túl van egy tíznapos, intenzív kemoterápiás kezelésen, ami miatt több vérátömlesztésre és intravénás antibiotikumra volt szüksége. Az édesapja, Pete egymás mellett osztott meg fotókat Poppyról, amivel megmutatta, mennyire megviselte a kislányt a kezelés. Az előtte fotón még egy boldog Poppy látható mosolyogva, hosszú hajjal, míg a kevesebb mint két héttel később készült utána fotón már megritkult és elszíneződött hajjal, a mosolyától megfosztva láthatjuk.

Poppy gyógyulása nagyban függ attól, találnak-e számára egy csontvelődonort. Sajnos kiderült, hogy a lány testvérével, Oliverrel ilyen szempontból nem illenek egymáshoz, így a kisfiú sajnos nem tud rajta segíteni.

Ha még nem iratkozott fel a csontvelőregiszterbe, tegye meg most. Szó szerint megmentheti egy gyermek életét

–  hívta fel a figyelmet az édesapa, Pete. A család nevében létrehozott GoFundMe oldalon már közel 11 ezer angol fontnyi támogatást kaptak, amiért borzasztó hálásak, de tudják, hogy egy új csontvelődonor a kislány egyetlen esélye a túlélésre.

A kislány jelenleg tápcsövön keresztül kapja az ételt és a gyógyszert, sokat hány és megugrott a testhőmérséklete. A kemoterápia következő fázisa egy hónap múlva kezdődik, a család pedig bízik abban, hogy addig megtalálják a csontvelődonorukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top