nlc.hu
Életmód

Ezt jelenti, ha gyerekkel álmodunk

Ezt jelenti, ha gyerekkel álmodunk: 10 magyarázat

Az álmok értelmezésének számtalan módja lehetséges, embere válogatja, hogy az egyes szimbólumok, képek, jelenségek vagy témák mit jelentenek az álmainkban. Íme, tíz lehetséges magyarázat, ha gyerekkel álmodunk.
Fiatal nő az ágyna fekszik és mosolyog

Gyermekekről álmodni kétségtelenül jó jel, hiszen legtöbbször a tisztaság, az őszinteség, a kreativitás szimbólumai. Az alábbiakban összeszedtünk tíz lehetséges magyarázatot: 

  • Sokan hiszik, hogy a gyermek tudatalatti üzenete az, hogy újra felfedezzük a világgal és a jövővel kapcsolatos optimizmusunkat, játékos kíváncsiságunkat.
  • Gyermekkel álmodni arra is utalhat, hogy nagyon vágyunk a szülőségre, hogy egy gyermekről apaként vagy édesanyaként gondoskodhassunk. Az álom arra is utalhat, hogy készen állunk a családalapításra, netán egy mélyebb érzelmi kapcsolatra.
  • A gyermekkor gyakran az ártatlanság, a tisztaság és a gondtalan boldogság időszakát szimbolizálja. Az álom ennek a vágynak a kifejeződése is lehet.
  • A gyerekek sok esetben az életünkre és a fejlődésünkre is utalhatnak, arra, hogy valamiféle változás előtt állunk, ezért érdemes nyitottnak lennünk az újdonságokra, a kihívásokra. Az újszülött gyerek például a vitalitás és az átalakulás megtestesülései, jelzik, hogy a világ nyitva áll előttünk, érdemes készen állni rá, hogy felfedezzük.
  • Az álmokban felbukkanó gyerek gyakran az érzelmi vagy mentális állapotunkra utal. Például egy szomorú, elhagyatott vagy elveszett gyerek az elnyomott érzelmeket szimbolizálhatja. Az ölben ülő gyermek egy külső, valaki által ránk testált terhet jelölhet.
  • A síró gyermek bár szívszorító, legtöbbször nem szomorúságra, sokkal inkább egy szép meglepetésre utal.
  • Egy beteg gyermek álomképe gyakran a túlságosan is nehéz testi és lelki terhek jele, legyen az a fárasztó mókuskerék, munkahelyi stressz vagy magánéleti gondok. Az álom egy jelzés lehet arra, hogy lelassítsunk, hogy szabadságra menjünk, hogy levegőt vegyünk, hogy élvezzük az életet.
  • Gyakran előfordul, hogy a halál is megjelenik az álomban, és bár a kép sötét lehet, az legtöbbször a kötelességeinkre, kötelezettségeinkre, pénzügyi gondjainkra, netán megrendült egészségi állapotunkra utalhat.
  • Egy gyermek az álomban azt is kifejezheti, hogy nagy bennünk a hajlandóság, hogy másokon segítsünk. Például egy táplálkozó gyermek a szimbóluma lehet annak, hogy a családunk, a barátaink számíthatnak ránk, megbízhatnak bennünk.
  • Gyakori, hogy az álmokban felbukkanó gyermek az iránymutatás szükségességét, vagyis valamiféle elakadást jelez.

Fontos hangsúlyozni, hogy az álmok szubjektívek, azoknak egyetemes értelmezése nem létezik, az álmainkat ugyanis számtalan tényező befolyásolhatja, legyen az a mentális állapotunk, az aktuális élethelyzetünk, netán valami korábbi tapasztalás. Aki szeretné megfejteni álma lehetséges magyarázatát, kérje pszichológus tanácsát!

Forrás: Millersguild, Dreamchrist Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top