Nézettségért és ajándékokért versenyeztek az influnszerek, az egyikük belehalt

nlc | 2023. Május 22.
Életét vesztette egy kínai influnszer, aki társaival együtt egy versenyben vett részt, hogy minél több nézettséget, illetve ajándékot zsebeljenek be a nézőktől. A fordulók teljesítéséhez egy üveg szeszes italt kellett fogyasztaniuk.

Egy kínai livestreamer elhunyt nem sokkal azután, hogy túlzott mennyiségű alkoholt fogyasztott egy Douyin nevű videómegosztó oldalon, ami a TikTok egyik kínai változata – írja a BBC.

A 34 éves férfi Brother Three Thousand felhasználóként volt jelen a közösségi médiában. A hatóságok azonban csak a vezetéknevét közölték, így az influenszert úgy ismerik, hogy Wang. A férfi a szeszes italok fogyasztására specializálódott. Hogy mit is jelent ez pontosan? Május 16-án részt vett egy versenyen, ahol az influenszerek egymás ellen versenyeztek. A cél az volt, hogy minél rövidebb idő alatt a legtöbb nézettséget, illetve ajándékot zsebeljék be a követőktől. A verseny négy fordulóból állt, aminek teljesítéséhez egy üveg alkoholos italt el kellett fogyasztania. 

Egy blogger, aki élő közvetítést tart a követőinek (Fotó: Getty Images)

A nézők szerint Wang legalább hét üveg Baiju-t megivott, ami 60 százalék alkoholt is tartalmazhat. A férfi éjfél után fejezte be a streamelést és az adás után 12 órával találtak rá a holttestére. 

Amikor a családja rátalált, már nem volt életben, még csak esélye sem volt a sürgősségi ellátásra

– mondta egy férfi a Shangyou Newsnak. 

Az alkalmazás már most is tiltja az alkoholfogyasztást az élő bejelentkezések alatt. Wang fiókja már korábban is letiltásra került az ivás miatt, azonban a férfi megkerülte a felületet és egy új fiókot hozott létre.

Exit mobile version