nlc.hu
Életmód

Videó egy figyelmetlen gyalogosról, aki nem vette észre a motorvonatot

Durva felvétel: figyelmetlen gyalogost ütött el egy motorvonat, de túlélte

Videó bizonyítja, miért fontos, hogy mindig figyelmesen nézzünk körül.

A MÁV a Facebook-oldalán tett közzé egy nagyon ijesztő, de tanulságos videót. A felvételen az látható, ahogyan egy nő megpróbál átmenni az egyik peronról a másikra, és ugyan az egyik irányból érkező motorvonatot még észreveszi, a másik irányból érkezőt azonban nem, az pedig elüti. 

„Ő túlélte… szerencséje volt… A motorvonatvezető, amint meglátta a gyalogost azonnal gyorsfékezni kezdett és hangjelzést adott. Mindig nézz körül! A vasút veszélyes üzem, közlekedj körültekintően! Érj haza biztonságban!” – olvasható a videó mellett. 

A MÁV a 24.hu megkeresésére közölte, a felvételen látható eset még márciusban történt Óbudán, a nő az esés következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett. A társaság az ügyben vizsgálatot indított, mely még folyamatban van.

Sajnos gyakran olvasni olyan esetekről, amelyek viszont tragédiával végződnek. Vasárnap, azaz május 21-én is történt egy tragikus baleset, egy Sopronból Budapest-Kelenföldre tartó InterCity vonat gázolt el egy embert Tata és Almásfüzitő között egy vasúti átjáróban. A Mávinform közlése szerint a balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett.  De előtte egy nappal is volt halálos gázolás, mégpedig Szolnoknál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top