nlc.hu
Életmód

Dr. Gladys McGarey, a 102 éves doktornő

A mai napig is dolgozik a 102 éves doktornő

A 102 éves doktornőnek 10 éves tervei is vannak, és azt tanácsolja, hogy mindenki másnak is legyenek.

Dr. Gladys McGarey élete 102 éve alatt több ezer gyermeket segített a világra. Az amerikai orvos és szülésznő ugyan ma már nem rendelkezik engedéllyel ahhoz, hogy praktizálhasson, azonban konzultánsként a mai napig is dolgozik, emellett pedig nemrégiben könyve is megjelent A jól megélt élet: A 102 éves orvos hat titka az egészséghez és a boldogsághoz minden életkorban címmel, melyben életmódbeli és egészségmegőrzési tanácsait osztja meg az olvasókkal.

Dr. Gladys McGarey

Dr. Gladys McGarey (Fotó: instagram.com/begladmd)

A mindennapokban is kifejezetten aktív életet él: imád kötni, hangoskönyveket hallgatni és a barátaival találkozni. Emellett az egészséges táplálkozás is meghatározó része az életének. Reggelire általában mazsolás gabonapelyhet és aszalt szilvalét fogyaszt. Ebédre salátát, vacsorára pedig legtöbbször levest eszik.

„Ez a rutin, ami nekem bevált. Fontos, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt” – fogalmazott az Insider riportjában.

Ahogy pályája során mindvégig, úgy máig tartja magát orvostudomány holisztikus megközelítéséhez: úgy véli, hogy a kezelések során a páciens fizikai állapota mellett oda kell figyelni a mentális és szociális állapotára is, hiszen mindezek együttesen befolyásolják a gyógyulást.

Gladys szerint az „jó öregedés” titka, hogy mindig új célokat és küldetéseket találj, és tudd, hogy mihez fogsz kezdeni a Földön töltött időddel. Éppen ezért a könyvében is azt javasolja, hogy életkortól függetlenül mindig állítsunk fel 10 éves terveket. „Elég távoli ahhoz, hogy életerőnket aktívan tartsa. Mégis elég közel van ahhoz, hogy elérjünk dolgokat, és újra is tervezhessünk.”

A saját 10 éves terve egy falu létrehozása, mely maga az „élő orvostudomány”, ahol a kisbabáktól az idősekig minden korosztály együtt élhet harmóniában, egymással törődve.  

„Még mindig úgy gondolom, hogy van dolgom, és továbbra is ezen munkálkodom” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top