Életmód

Befektetés bolygónk jövőjébe: a Mars egy egészségesebb Földért dolgozik

A világ egyik legnagyobb édesség-, élelmiszer- és kisállateledel-gyártója, a Mars elkötelezett az emberek és a bolygónk számára pozitív változásokat hozó törekvések mellett. Ezt tükrözi fenntarthatósági terve és globális önkéntes programja is, amelynek részeként idén faültetéssel és hulladékgyűjtéssel ünnepelték a cég közép-európai munkatársai a Föld napját.

A Mars 2017-ben elindított Fenntarthatóság Egy Generáció Alatt terve tudományos alapokon nyugvó célkitűzéseket fogalmaz meg az ENSZ fenntartható fejlődési céljaihoz igazodva. Három fő pillérén túl – Egészséges bolygó, Az emberekért, A jóllét támogatása – a vállalat új fejezettel bővítette tervét a felhasznált csomagolóanyagok környezetre gyakorolt hatásának csökkentése érdekében. Globális szinten 2021 végéig 2868 tonnával csökkentette műanyagfelhasználását, célja pedig 2025-re, hogy termékei csomagolása 100 százalékban újrahasznosítható, újrafelhasználható vagy komposztálható legyen. Régiónkban állateledeleihez a vállalat újrahasznosítható tálcákat és konzerveket használ, valamint optimalizálta Ben’s Original termékeinek csomagolását.

Befektetés bolygónk jövőjébe: a Mars egy egészségesebb Földért dolgozik

Csomagolásaink átalakítása mellett arra törekszünk, hogy termékeinkhez egyre több fenntartható forrásból származó hozzávalót használjunk. A régiónkban forgalmazott kisállateledelek kizárólag 100 százalékban fenntartható forrásból származó halat tartalmaznak, a Ben’s Original® márkánk esetében felhasznált rizs 99 százaléka pedig a Sustainable Rice Platform szabvány szerint dolgozó gazdálkodóktól származik” – mondta Daniela Hlavackova, a Mars közép-európai marketing igazgatója.

A Mars munkatársai a vállalat által fizetett munkaidejükből évente 16 órát egy számukra fontos ügyön dolgozhatnak. A Mars Central Europe az idei Föld napját faültetéssel és hulladékgyűjtéssel ünnepelte, Magyarországon a munkatársak április 28-án csatlakoztak a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióhoz. A közép-európai régió idei önkéntes programjában közel 200 munkatárs összesen 800 munkaórát fordított önkénteskedésre, a résztvevők több mint 2000 fát ültettek, az összegyűjtött szemét mennyisége pedig meghaladta a 7 tonnát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top