nlc.hu
Életmód

Bekerülhet a tantervbe a horgászat

Magyarországon is bekerülhet a tantervbe a sporthorgászat

Magyarországon is belekerülhet a tantervbe a sporthorgászat. A hírt az Országos Horgászszervezeti Központjának főigazgatója, Dérer István is megerősítette.

Cseh és holland mintára Magyarországon is bekerülhet a tantervbe a horgászat. Természetesen nem kötelező jelleggel, hanem más országokhoz hasonlóan választható tantárgyként szerepelne a tanmenetben – írja a Bors

Gyerekek pecáznak a tóparton

Gyerekek pecáznak a tóparton (Fotó: Pexels)

A lap megkeresésére a MOHOSZ Országos Horgászszervezeti Központjának főigazgatója, Dérer István megerősítette, hogy továbbra is céljuk, hogy az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére a helyi tanrend részeként jelen legyen a sporthorgászat az általános iskolai oktatásban. 

2016-ban már felmerült ez a kérdés és ekkor azt tűzte ki a MOHOSZ, hogy 2019-re bevezetik az oktatásba a tantárgyat, azonban ez a koronavírus-járvány és a tankerületek átalakítása miatt még nem történt meg. Ennek ellenére 2019-ben az általános iskolákban elindultak a sporthorgász szakkörök, ami népszerű a fiatalok körében. 

Mindamellett, hogy a horgászat szorosan kapcsolódik a biológiához, fizikához és testnevelés órákhoz, a mentális egészség szempontjából is fontos lehet, hiszen az elmondottak alapján, tökéletes stresszlevezetőként szolgálhat a gyerekeknek egy fárasztó nap után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top