nlc.hu
Életmód

Rossz helyen ugrott a vízbe, az életébe került

„Könyörgöm, ne tegyétek” – gyászoló anyuka kéri a kamaszokat arra, hogy csak a kijelölt helyeken strandoljanak

Vicky fia mindössze 16 évet élt.
fiú vízbe ugrik

Kalen Waugh azután hunyt el, hogy tavaly júliusban a manchesteri Salford Quaysben beleugrott a folyóba, hogy „lehűtse magát” egy forró nyári napon. Egy évvel a 16 éves fiú halála után az édesanyja, Vicky szívszorító Facebook-bejegyzésben kéri a kamaszokat arra, hogy ne fürödjenek arra nem kijelölt helyeken – írta meg a Mirror.

„Könyörögve kérlek titeket, ne csináljátok. Találjatok valamilyen más módot arra, hogy lehűtsétek magatokat” – írta a gyászoló nő.

Vicky külön posztot dedikált a fiának is: „Egész életedben azon aggódtam, hogy ki lesz melletted, vagy ki fog vigyázni rád, ha velem történik valami. Azért, hogy itt legyek ebben az elcseszett világban és éljem ezt az elcseszett életet nélküled” – írta.

Kalen népszerű, huncut diák volt – írta róla az iskolája megemlékezésben. A családjából elsőként letette az érettségit és szeptembertől főiskolára járt volna, ha nem történik a végzetes tragédia.

A fiú halálakor az rendőrség az alábbi közleményt adta ki: „A tegnap esti események egyszerűen lesújtóak, a gondolataink annak a fiatal fiúnak a barátaival és családjával vannak, aki ilyen szörnyű körülmények között vesztette életét. Emlékeztetjük a lakosságot, hogy kerüljék a víztározókban, folyókban, csatornákban vagy tavakban való hűsölést. Mindannyian élvezni akarjuk a meleg időjárást; kérjük, hogy ezt biztonságos módon tegyék. Gondoljanak a családjukra – vigyázzanak a barátaikra”.

A helyi önkormányzat szóvivője hozzátette: mindegy, hogy kint milyen meleg van, a folyó vize jóval hidegebb, ezért beleugrani nagyon veszélyes. A hirtelen hőmérsékletváltozástól a szervezet sokkot kaphat, ami fulladáshoz vezethet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top