nlc.hu
Életmód

Pár hetesen esett át egy kislány az életmentő transzplantáción

Egy kislány pár hetesen esett át egy transzplantáción, ma már taekwondo sztár

Egy 6 éves kislány mindössze pár hetes volt, amikor transzplantáción esett át. A kórházak falai sajnos ma is az élete része, de ennek ellenére bátran szembenéz az őt érő kihívásokkal, olyannyira, hogy mondhatni taekwondo sztár lett.

Luna Lisle-t születésekor egy halálos betegséggel, a biliáris atresiával diagsznosztizálták, ezért mindössze csak pár hetes volt, amikor megműtötték. Az eljárás során a kislány epevezetékeit kellett volna helyreállítani, azonban a műtét nem sikerült, így egy hónappal a kislány szülinapja előtt májátültetésre volt szükség.

Lunának a mai napig rengeteg nehézséggel kell megküzdenie, ugyanis minden alkalommal ha 38 fok feletti láza van, kénytelenek kórházba menni, mivel a láz károsíthatja az új máját.

A nehézségek ellenére Luna szerencsére könnyen vette az akadályokat és két évvel ezelőtt elkezdett taekwondo harcművészetet tanulni, azóta pedig már a zöld övet is megszerezte. Édesanyja, a 44 éves Isobel elmondása alapján nem is lehetnének ennél büszkébbek – írja a The Sun.

Egy gyerekorvos éppen egy kislány légzését vizsgálja

A kép illusztráció. (Fotó: Pexels)

A kislány a transzplantáció óta többször is kórházba került, de szerencsére eddig minden alkalommal sikerült felépülnie. Luna születésekor a szülőknek még fogalma sem volt arról, hogy később mi vár majd a kislányra. Édesanyja ösztönösen érezte, hogy valami nincsen rendben, ráadásul a kislány sárgasággal is küzdött, így ragaszkodott a további vizsgálatokhoz.

Megdöbbentünk, amikor háromhetes korában értesültünk az állapotáról, és nem tudtuk, mit hoz számára a jövő

-mesélte édesanyja.

Az anya azt is elárulta mennyire fontosnak tartotta, hogy lánya sportoljon és növelje a fizikai aktivitását, azonban azt álmában sem gondolta volna, hogy ilyen jól fog teljesíteni.

Luna azóta pedig nem csak a harcművészetben, hanem a lovaglásban is jeleskedik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top