nlc.hu
Életmód

Elárvult erszényespelét mentett meg egy házaspár

Meglepődtek, amikor egy hihetetlenül apró állat bukkant fel otthonukban – fotó

Szerencsére a történet boldog véget ért.

Nemrégiben a dél-ausztráliai házaspár egy apró kis szőrgombócot talált kutyájuk ágya mellett. Amikor közelebbről megnézték, kiderült, hogy az apróság egy nyugati erszényespele.

Remember our tiny, orphaned, 2 gram Pygmy Possum that came into care about four weeks ago? Well hats off to Gayl Males…

Posted by Wildlife Welfare Org SA Inc on Thursday, 11 May 2023

Éjszaka megpróbálták melegen tartani a picike állatot, majd reggel elvitték egy vadvédelmi szervezethez, ők pedig felvették a kapcsolatot Gayl Males vadállatgondozóval. Ő megállapította, hogy az elárvult erszényespelének szerencsére nem voltak sérülései, és hogy jó eséllyel idővel visszatérhet majd a vadonba.

Gayl Males több héten át gondoskodott a kicsiről, aki szépen megnőtt és megerősödött. Ezután kihelyezte egy, a számára vélhetően ismerős területen kikészített fészekbe, amit addig használhatott az erszényespele, amíg úgy nem érezte, hogy hívja a vadon.

„Pontosan ezért csináljuk, hogy visszatérhessenek a természetbe, hogy kaphassanak még egy esélyt” – nyilatkozta Males, aki nagyon örül, hogy egy újabb állatnak segíthetett.

 

Nyugati erszényespele (Cercartetus concinnus)

Nyugati erszényespele – Cercartetus concinnus (Fotó: Warren Garst/Wikimedia Commons

(via The Dodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top