Váratlan vendég: egy aligátor sétált be az otthonukba az éjszaka kellős közepén – videó

nlc | 2023. Június 30.
Végül szakemberek tessékelték ki az állatot a házból.

Don és Jan Schultz csak nemrég költözött Arizonából a louisianai New Iberiába, és nemrég olyan élményben volt részük, ami előző otthonukban nem fordulhatott volna elő. Történt ugyanis, hogy a kutyaajtón keresztül egy aligátor sétált be a házukba.

A házaspárt a kutyájuk ébresztette fel, ami morogni kezdett a szokatlan látogató miatt. Amikor Don Schultz úgy döntött, utánanéz, hogy mi is lehet a baj, a folyóson szembetalálkozott a hüllővel. 

Schultzék ezután értesítették a vadvédelmi szolgálatot, és a szakembereknek sikerült is befogniuk az állatot. „Gondolom, most valahol egy mocsárban úszkál” – mondta Jan, miután az aligátort elvitték a szakértők.

Hogy hasonló eset ne fordulhasson elő, az ajtóra egy olyan kutyaajtót fognak felszerelni, ami mikrochipes leolvasóval rendelkezik, így csak a speciális nyakörvet viselő kutyájuk tudja azt majd használni. 

Fotó: Youtube/KATC

A kutyaajtókkal egyébként vigyázni kell, nemrég írtunk arról, hogy egy kaliforniai házba is így lopódzott be egy prérifarkas, amit végül az ottlakók macskája üldözött el.

(via Daily Star)

Exit mobile version