Sorozatgyilkosok, akik még ma is élnek

nlc | 2023. Július 27.
Szerencsére mindannyian börtönben ülnek, de azért így is hátborzongató belegondolni, hogy nem olyan rég még aktívan gyilkoltak.

A leghíresebb sorozatgyilkosok általában egészen távoli rémtörténeteknek tűnnek. Hiszen Hasfelmetsző Jack is a 19. században garázdálkodott, Ted Bundy-t pedig már azelőtt kivégezték, hogy sokan egyáltalán megszülettünk volna. De néhány rettegett sorozatgyilkos még a 21. századot is simán megélte: Charles Manson például 2017-ben halt meg a börtönben. És most kapaszkodj meg, de a Gyilkos elmék, a Mindhunter és számos true crime film illetve sorozat részeit ihlető szörnyetegek a mai napig életben vannak. Hogy kik? Az alábbi galériából kiderül.

ed kemper nlc

Ed Kempert a Mindhunter első évadából is ismerheted, ő az a magas, creepy sorozatgyilkos, akivel a nyomozók az elsők között beszélgetnek. A valóságban Ed Kempert 10 fiatal nő meggyilkolásáért tartóztatták le, mely emberöléseket egy év leforgása alatt, 1972 és 1973 között követett el. Azóta is börtönben ül, most 74 éves. (Fotó: Getty Images)

dennis rader btk killer nlc

Egy másik figura a Mindhunterből a BTK gyilkos – bár tény, hogy a sorozatot azelőtt elkaszálták, hogy kibontották volna ezt a szálat. Polgári nevén Dennis Radernek szintén 10 áldozata volt, ő azonban „elosztotta” a gyilkosságokat: 1974 és 1991 között ölt. Bár az utolsó ismert gyilkossága 1991-ben történt, 2005-ig nem fogták el őt. Most 78 éves, tízszeres életfogytiglanját tölti. (Fotó: Bo Rader-Pool/Getty Images)

david berkowitz nlc

Ha nézted a Gyilkos elméket, akkor ismerős lehet Sam fia, azaz David Berkowitz, ugyanis gyakran hivatkoztak rá. Sam fia 1976 és 1977 között tartotta rettegésben New Yorkot. 7 embert ölt meg, 8-at megsebesített – minden gyilkosságért 25 év börtönbütetésre ítélték. Most 70 éves, a Shawangunk Büntetés-végrehajtási Létesítményben bűnhődik a tetteiért. (Fotó: Hulton Archive/Getty Images)

gary ridgway nlc

Gary Ridgway, másnéven a Green River-i gyilkos 71 gyilkosságot vallott be, de feltehetően még ennél is több áldozata volt. Ridgway a ’80-as, ’90-es években volt aktív. 480 év börtönre ítélték, amit ma 74 éves korában is tölt. (Fotó: Josh Trujillo-Pool/Getty Images)

rosemary west nlc

Nem csak férfi és nem csak amerikai sorozatgyilkosok szerepelnek a listán. Az Egyesült Királyságban Rosemary Westet tartóztatták le a férjével, Freddel. A pár legalább 10 gyilkosságot követett el 1971 és 1987 között. 1995-ben Westet életfogytiglanra ítélték. A férjét azonban nem, ő ugyanis még a tárgyalás előtt megölte magát.(Fotó: Universal History Archive/ Universal Images Group via Getty Images)

joseph deangelo nlc

Joseph DeAngelo akár meg is úszhatta volna a ’70-es, ’80-as években rendőrként elkövetett nemi erőszak-gyilkosság sorozatát, ha 2018-ban nem próbálja ki a DNS-teszteken alapuló családfaállítást. Több, mint 50 év után ugyanis emiatt kapták el a férfit, aki 2020-ban 13 gyilkosságban bűnösnek vallotta magát. DeAngelo élete végéig börtönben marad. (Fotó: Sacramento County Sheriff's Department via Getty Images)

robert pickton nlc

Kanadának is megvan a maga hátborzongató ügye, amiért egy Robert Pickton nevű disznó tenyésztő felelős. Pickton 1983 és 1992 között volt aktív, ez idő alatt a hatóságok szerint legalább 49 nőt rabolt el és ölt meg. A holttestektől úgy szabadult meg, hogy megetette őket a disznókkal. 2003-ban Picktont életfogytiglanra ítélték, a mai napig rács mögött ül. (Fotó: Getty Images)

charles cullen nlc

Tavaly készült film Eddie Redmayne főszereplésével Charles Cullenről, a halál angyaláról. A nővérként dolgozó férfi állítólag 140 beteg haláláért felelős – de csupán 13-ért ítélték el, melyeket 2004-ben saját maga vallott be. Jelenleg is tizenegyszeres életfogytiglanját tölti, legkorábban 2400-ben helyezhetik szabadlábra (khm). (Fotó: John Wheeler/Getty Images)

via

Exit mobile version