nlc.hu
Életmód

Nyilatkozott a százhalombattai rém

Megszólalt a százhalombattai rém: „Mindig azt gondoltam, hogy jó ember vagyok, csak néha rossz dolgokat teszek”

A rácsok mögött átgondolta az élete értelmét.

A négy fiatal lány megöléséért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt Balogh Lajos a saját bevallása szerint rengeteget gondol az áldozataira. Állítja, a börtönben elkezdte újraépíteni magát, és ma már azt vallja: senkinek sem szabad ártani. Minderről a Borsnak beszélt a százhalombattai rém, aki 1995 óta ül a rácsok mögött.

„Ha valaha módom lenne személyesen beszélni a gyászolókkal, elmondanám, hogy rettenetesen sajnálom, amit tettem. (…) Sokat gondolkodtam azon, hogy miket tettem. Ha egyszer szabadulnék, a temetőbe vezetne az első utam, hogy a lányok sírján elhelyezzek egy-egy szál virágot” – nyilatkozta Balogh, aki alapvetően nem tartja magát rossz embernek.

százhalombattai rém

A százhalombattai rém 2019-ben, amikor a Fókusznak adott interjút – Forrás: RTL / Fókusz – videó

„Egy érzékeny lelkű, jó gyerek voltam. Rengeteg rosszat tettem, de minden gaztettem valaminek a következménye volt. (…) Ahogy mindenki, én is jó embernek indultam, de ez kisiklott, és egy önjáró gazember lettem. Amikor lebuktam – ezt már feltétel nélkül kimondom – szar ember voltam. A legnagyobb szégyene az akkori önmagamnak, hogy mindig azt gondoltam, hogy jó ember vagyok, csak néha rossz dolgokat teszek” – jelentette ki a négyszeres gyilkos, aki 1994–1995 között kegyetlenül végzett az áldozataival.

Elmondása szerint a börtönben minden este megvizsgálja a lelkiismeretét. „Ha senkinek nem ártottam, viszont akár egy emberrel is jót cselekedtem, már jó volt a napom” – jegyezte meg a százhalombattai rém, aki leghamarabb 2025-ben állhat a büntetés-végrehajtási bíró elé a szabadulás reményével.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top