nlc.hu
Életmód

Gyors alkalmi hajak bármilyen eseményre

Többé nincs ötlethiány: gyors alkalmi frizurák bármilyen eseményre

Folyton rohanunk, ezért csak felcsapjuk unalmas copfba a hajunk? Mutatunk néhány alkalmi hajat, amelyek egyszerűek, mégis megváltoztatják életünket.

Sokszor előfordult már: rohanunk valahová, így nincs időnk szépen beállítani a hajunkat. Amikor meg lenne időnk, akkor ötletünk nincs, hogy mit kezdjünk tincseinkkel. Mindenkinek ismerősek ezek a problémák. Itt a megoldás azoknak, akik unják szimplán leengedve hordani hajukat, vagy már elegük van a copfos viseletből. 

Vannak napok, amikor igazán nem tudunk mit kezdeni hajunkkal. Bármit teszünk, nem áll jól sehogy, ezért azt kívánjuk, bárcsak egy csettintésre megoldódna hajas gondunk. Amikor a laza kontyok is cserben hagynak, akkor van igazán szükségünk új ötletekre. Néha elég egy kiegészítő is. 

Az alábbi hajstílusok nem igényelnek se különös szakértelmet, se sok időt, így alkalmasak, hogy bárki rutinjának részévé váljanak. Kezdők számára tökéletes választások, a gyakorlottabbak pedig kedvük szerint tovább extrázhatják a frizurákat. 

Egyszerű copf

Tudjuk, eddig unalmasnak neveztük a copfot, azonban időszűkében tényleg a legjobb barátunk. Akkor vannak komoly bajok, amikor a frissen felkötött lófarok úgy néz ki, mintha akkor keltünk volna az ágyból. A videó segít elsajátítatni a tökéletes copfot, hogy percek alatt kihozzuk a legtöbbet ebből az egyszerű frizurából.

Holland fonás kezdőknek

@clairesbraidbar Classic Dutch braids for this gorgeous footballer. Have a lovely weekend #dutchbraids #dutchbraid #braidtutorial #braidvideo #howtobraid #hairtok #fyp #viral ♬ 7 years - ❀

Ez a fonás elsőre kivitelezhetetlennek tűnik. A jó hír az, hogy néhány próbálkozás után bárki könnyen profivá válhat. Megéri megtanulni fonni, hiszen mi is ilyen gyönyörű frizurákat készíthetünk, ha egyszer minden tincs úgy mozog ujjaink között, ahogyan mi szeretnénk.

Dupla konty

Vidáman mosolygó szőke nő, két konttyal.

Ezt a frizurát angolul space bunsnak hívják

A két konty kislányos megjelenést kölcsönöz viselőinek. Elkészíteni is gyerekjáték. Válasszuk két részre a hajat, majd ezeket tekerjük két apró copfba a fej tetején. Tetszés szerint helyezhetjük fennebb és lennebb is. Egy másik variáció, ha a tarkónknál kötjük meg a két kontyot.

Borzos konty

Ismerős az az érzés, amikor megkötjük életünk legjobb kontyát egy zuhanyzáshoz? Aztán amikor mennénk valahová, akkor sehogy sem sikerül olyan természetesen felfogni hajunk. Rengeteg megoldás és variáció létezik arra, hogy tökéletesítsük a borzos kontyot. Ez a konty már évek óta lázban tartja az embereket. Úgy tűnik, mintha kevés erőfeszítésbe került volna. Közben pedig tökéletesnek is kell lennie, különben nem tűnik laza kontynak.

Fonott hajpánt

Ez hajviselet nem csak azoknak lesz hasznos, akik éppen növésben lévő frufrujuk igyekszenek kordában tartani. Remek lehet akkor is, ha csak a hajat szeretnénk eltávolítani a szemünkből. Mindegy, hogy milyen okból választjuk, minden esetben remekül fog mutatni. Rövid hajjal is megvalósítható fonás.

Félig felfogva

Fashion Week modell félig felfogott hajjal.

A Párizsi Divathéten is alkalmazott frizura

Ehhez a frizurához nincs más dolgunk, mint elválasztani a hajat két részre. Ezúttal azonban vízszintes elválasztásra van szükségünk. Valahol a fül magasságában, de ezzel is lehet kísérletezni. A felső tincseket fogjuk össze egy copffal, készítsünk kontyot, vagy csatoljuk fel. 

Apró tincsek

A fenti videó nem csak egy új hajstílust mutat meg. Elleshetjük, hogyan kell használni ezeket a hajcsatokat úgy, hogy tényleg megtartsák hajunk. Így nem kell minden mozdulat után a kilazult csatokat igazgatnunk. 

Hajcsatos frizura

Mondjunk búcsút a szoros copfok okozta fejfájásnak. A claw clip néven elterjedt hajcsat ugyanolyan tartósan felfogja a hajat, mint egy copf. Ráadásul nem fog húzódni fejbőrünk utána, és a hajhullás és -törés veszélye is kisebb. Most már számos méretű és fazonú csatot lehet találni, így mindenki megveheti a hajtípusának megfelelő hajcsatot.

Virágos konty

Újból hajcsatokra lesz szükségünk. Vegyünk két csatot, majd a fenti videó alapján készítsük el kontyunk. Tartós is, jól is néz ki, na meg elkészíteni is roppant egyszerű.

(Fotó: Getty Images )

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top