nlc.hu
Életmód

Gólya terrorizálja a falu autósait

Agresszív gólya terrorizálja a szlovák falu autósait

A szlovákiai Felsőcsernye (Cernina) gólyája már 22 ezer eurónyi kárt okozott a település lakosságának autóiban.

Kedves dolog, ha látunk egy gólyafészket egy útmenti oszlopon, de ha az ott fészkelő gólya az autónkra támad, gyorsan megváltozik a véleményünk. Ez történt a Szlovákia északi részén fekvő Felsőcsernyén is, ahol a helyi lakosok, valamint a faluba látogatók kénytelenek vagy garázsban parkolni, vagy letakarni az autójukat, ha nem akarják, hogy a gólya kárt okozzon a járműben – írja a Refresher.sk.

Gólya vs autó

Gólya kontra autó (a Markíza televízió felvétele)

Az agresszív tollast a szakemberek szerint a tükörképe zavarja, és amikor meglátja azt az autók tükröződő felületein – leggyakrabban az ablakain – , már jön is a támadás, ami karcolásokat és akár horpadásokat is okozhat a kocsikon. A gólya épp párzási időszakban van, a szakemberek szerint a tükörképében egy idegen hímet lát, akit ilyenkor ellenfélnek tekint, ezért történnek a támadások. A természetvédők eményei szerint nem kell elkapniuk és eltávolítaniuk az állatot, hanem idővel magától abba fogja hagyni a támadásokat a 150 lakosú faluban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top