nlc.hu
Életmód

Saját fizetéséből ad bért egy orvos a kollégáinak

Saját fizetését csökkentette egy háziorvos, hogy megemelhesse az asszisztensei bérét

A fogorvosi és háziorvosi rendelőkben dolgozók kimaradtak a béremelésből.
Keczéry Attila

Saját fizetését csökkentette egy fővárosi háziorvos, hogy meg tudja emelni az asszisztensei bérét. Rájuk ugyanis nem vonatkozik az a 18 százalékos béremelés, ami júliustól jár az egészségügyi szakdolgozóknak – számolt be az RTL Híradó.

Két asszisztenssel dolgozik Keczéry Attila, aki Zuglóban háziorvos. Ő és a kollégái naponta általában 100 beteget látnak el. Mivel Keczéry munkatársai nem kapták meg a béremelést, amit az egészségügyi szakdolgozók, ezért úgy döntött: ha máshogy nem megy, akkor saját fizetése rovására emeli meg a munkatársai bérét. Félő volt ugyanis, hogy felmondanak. „A könyvelőm kicsit nehezen nézett rám közben, de kigazdálkodtam, hogy megkapják” – mondta el a háziorvos.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint 9 és fél ezer ember maradt ki az emelésből, mert nem tartoznak az egészségügyi szolgálati jogviszony hatálya alá. Ők azok, akik fogorvosi és háziorvosi rendelőkben dolgoznak.

A Belügyminisztériumnál azt nyilatkozták, hogy a praxisok megkapják a dolgozóik béremeléséhez szükséges pénzt.

Kiemelt fotó forrása: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top