nlc.hu
Életmód

A leégett házában kénytelen élni

Lakhatatlanná vált a háza a tűzben, de mégis ott kell élnie a leszázalékolt Zoltánnak: „Nincsenek ajtók, ablakok, és tető sem”

A telet biztos nem tudja kihúzni a leégett házban. Félő, hogy az utcára kerül a beteg férfi.
lakástűz,

A tavalyi tűz miatt lakhatatlanná vált Magyar Zoltán háza, most mégis kénytelen ott élni. Felújításra nincs pénze, a csodában reménykedik. „Embertelen körülmények között élek jelenleg. (…) A telet nem tudom itt kihúzni, mert nincsenek ajtók és ablakok, és tető sem” – panaszolta a sonline.hu-nak az 57 éves, zselic-kertvárosi férfi, aki a tűzeset után hónapokig egy önkormányzati lakásba került, de onnan ki kellett költöznie, így kénytelen volt visszatérni a leégett házba. 

Zoltánt leszázalékolták, műtötték a veséjét, asztmás és gerincproblémája is van. A rokkantnyugdíja és a keresete együtt sem elég arra, hogy a felújítás költségeit fedezze, az egészségi állapota pedig abban akadályozza, hogy saját kezűleg lásson munkához.

Jelenleg egy ágya van. A ruhákat, amit adományként kapott, dobozokban tartja. A bejárati ajtó és az ablak elé pedig függönyt rakott, de ez nem tartja kint a hideget. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top