nlc.hu
Életmód

Hétvégi időjárás: rengeteg csapadék, viharos szél várható

Akár 100 mm csapadék is ránk zúdulhat a hétvégén

A tegnap este csak az ízelítőt jelentette a sok csapadékból, várhatóan az egész hétvégét elmoshatja a rengeteg eső.

Péntek délután ugyan még hét ágra süt a nap, csak estig kell várnunk, hogy az elromoljon. A hétvége időjárását egy hullámzó front határozza majd meg, ami nagyon lassan halad el fölöttünk, a nyomában pedig kiadós esőzésekre kell számítani. Sokfelé jöhetnek heves záporok, zivatarok, a felhőszakadások pedig akár villámárvizeket is eredményezhetnek – derül ki az Időkép beszámolójából.

Eső

A hétvégére ne nagyon szervezzünk kinti programokat (Fotó: Getty Images)

Vasárnap estig egyes helyeken akár 100 mm csapadék is lezúdulhat, hevesebb viharok a nyugati megyéken kívül szinte bárhol az országban előfordulhatnak. A nagy eső mellett várhatóan komoly károkért lesz még felelős a helyenként akár 90 km/h sebességű szél is, sőt néhol jégesőre is számítani kell akár 5 cm átmérőjű jégdarabokkal.

Szombaton keleten még melegebb lesz az idő, míg nyugatabbra már lehűl az ország, vasárnapra azonban már országszerte hűvösebb időjárás várható, 19-25 fokos maximumokkal. Vasárnap nagyobb mennyiségű csapadékra már inkább csak keleten és északkeleten számíthatunk, a Dunántúlon ekkor már csak elszórtan érkeznek záporok, zivatarok. Hétfőn szeles időre, felhőátvonulásokra számíthatunk elszórt záporokkal, zivatarokkal. A csúcshőmérséklet mindössze 20 és 25 fok között alakulhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top